להקמה וניהול חנות באינטרנט ע"י סמארטפון! לחץ כאן »

בית הכנסת אליהו הנביא זל"ט
נוסד עיי " אבו נסים " - יוסף בר יוסף זצ"ל

העסק שלך יכול להופיע כאן. לחץ כאן לפרטים »





ערב פיוטי עיראק

ערב פיוטים עיראקי יתקיים בע"ה ביום שלישי ב:19.06.12במשכן לאמנויות הבמהשירים ופיוטים - ר' יהודה פתיה


תענית משה רבינו ע"ה

לכל הגולשים "תענית משה רבינו" למי שנוהג לצם יחול ביום חמישי ז' אדר 1.03.12


שבת שקלים

שבת שקלים תחול השנה בפרשת משפטים כה שבט 18.02.12 לכל הגולשים שטרם תרמו זכר מחצית השקל נא להזדרז ולתרום לביהכנ"ס


ראש חודש אדר

משנכנס אדר מרבין בשמחה , שנהיה שמחים כל השנה...לכלל הגולשים ערב ראש חודש אדר יחול ביום רביעי 22.02.12 , ראש חודש שבט יחול ביום חמישי ו-שישי 23-24.02.12חודש טוב ומבורך לכלל עם ישראל בארץ ובתפוצות .לא לשכוח לומר יעלה ויבא ...


זמני תפילה

לקהל המתפללים לידיעתכם החל מיום ראשון יג סיון 03.06.12 תפילת מנחה וערבית בימי החול וערב שבת קודש תתקימנה בשעה 19:00נא להקדים כעשר דקות לפני התחלת התפילה , ולהשתדל לא להתעכב בגמר התפילה בגלל טורח ציבור...ודי לרמיזה בחכימה



כל הסקרים »


קישורים

2005-05-01 10:04:47

ארוחת בוקר בשבת קודש

ארוחת בוקר בשבת קודש מובא ע"י נדרה בר יוסף לאחר תפילת שחרית בשבת קודש עורכים קידוש, ולאח"כ נוטלים ידים ומברכים על הפת. ארוחת הבקר בשבת נקראת סעודה שניה, והיא כנגד אברהם אבינו. ולאח"כ נוהגים לומר: אתקינו סעודתא דמהימנותא, שלימתא חדותא דמלכא קדיש
לפרטים »
2005-11-08 11:57:01

תומי - קציצות בשר עם נענע

"ת'ומיי" - קציצות בשר עם עלי נענע מובא ע"י נדרה בר יוסף "התומיי" זהו אחד המאכלים הנפלאים שאוכלים אותם בימי שישי. ה-"ת'ומיי" אלו הם קציצות בשר עם מרק של שום ונענע , הנענע נותן לקציצות טעם נפלא ומיוחד. בתאבון !!!
לפרטים »
2005-05-01 10:03:57

חמין לשבת -

חמין לשבת - "תבית" מובא ע"י נדרה בר יוסף יהודי עיראק נוהגים להתפלל תפילת מנחה בצהרים, לאחר התפילה נוטלים את ידיהם ומסבים סביב לשולחן. ארוחה זו נקראת סעודה שלישית והיא כנגד יעקב אבינו ע"ה. נוהגים לומר : אתקינו סעודתא דמהימנותא. שלימתא חדותא דמלכא
לפרטים »
2005-05-01 10:03:35

ממולאים -

ממולאים - "קובה אדומה" מובא ע"י נדרה בר יוסף בארוחת צהרים בימי שישי מגוונים עם מספר סוגי קובות ממלואות . הראשונה שבהם היא קובא אדומה. הקובא עשויה מסולת , בשר , בצל , פטרוזליה , וכמבן המרכיב העיקרי הוא: סלק אדום. בתאבון !!!
לפרטים »
2005-11-08 11:57:40

סלונה

"סלונה" מובא ע"י נדרה בר יוסף הסלונה הינו אחד המעדנים המיוחדים של יהודי עירק, והוא מוגש לרוב בארועים חגיגים. ה-"סלונה" הוא מאכל דגים בד"כ דגי פילה , או דג חי. הטעם המיוחד של מאכל זה הוא הבצל , עגגבניות , לימון וכן התיבול בקרי. בתאבון!!!
לפרטים »
2005-05-01 10:03:17

ממולאים

"קובה בקרע אחמר" מובא ע"י נדרה בר יוסף "קובה בקרע אחמר" אילו הם קציצות בשר, עם קובות העשיות מסולת , בשר , פטרוזליה ובצל, כאשר נותן הטעם העיקרי ברוטב הוא הדלעת. המאכל מוגש בדרך כלל בארוחת צהרים בימי שישי , כך שבימי שישי יש מגוון גדול מאוד של מאכל
לפרטים »
2005-05-01 10:05:25

ארוחת ערב שבת קודש

ארוחת ערב שבת קודש מובא ע"י נדרה בר יוסף מיד לאחר גמר התפילה בביהכנ"ס כאשר מגיעים הביתה מסתכלים על הנרות ומתמקדים בשני הנרות ומכונים שאחד כנגד זכור ואחד כנגד שמור. אומרים שלום עליכם מלאכי השרת מלאכי עליון ... , ואז אומרים אשת חיל ולאח"כ עורכים את ה
לפרטים »
2005-05-01 10:03:45

ממולאים

ממולאים - "קובה במיה" מובא ע"י נדרה בר יוסף "קובה במיה" זהו אחד המאכלים שמגוונים את ארוחת הצהרים בערב שבת. הקובה עשויה מסולת עם מילוי של בשר , פטרוזליה , בצל ופלפל. המרכיב העקרי במאכל זה הוא המיה , שהוא נותן לקובות ולקציצות הבשר את הטעם מעולה .
לפרטים »
2005-11-08 11:58:35

פלאוו אחמר בבאקילי

"פלאוו אחמר בבאקילי" - אורז אדום עם פולים מובא ע"י נדרה בר יוסף מאכל זה מבושל בד"כ לקראת סוף החורף כאשר מבשילים הפולים. מרתיחים את הפולים ולאחר מכן מוסיפים אותם לאורז עם מלח פלפל וכמובן רסק עגבניות שהם נותנים את הצבע האדום של האורז, ואת הטעם המיוחד
לפרטים »
2005-11-08 11:59:34

באקילי מסלוקה

"באקילי מסלוקה" - פולים ירוקים מובא ע"י נדרה בר יוסף בתקופת הבשלת הפולים כאשר הם טרים, מפרידים את הפולים מקליפתם החיצונית. מרתיחים את הפולים בתוספת מלח, ומגישים את הפולים עם תבלין מיוחד הקרוי "ביטנאג". תבלין זה מוסיף טעם מעודן ומיוחד, וריח נפלא.
לפרטים »
2005-11-09 12:00:13

מרק פתיתה - מרק תפוחי אדמה

"מרק פתיתה" - מרק תפוחי אדמה מובא ע"י נדרה בר יוסף "מרק פתיתה" זהו מרק תפוחי אדמה בצל ורסק עגבניות, ניתן להוסיף קציצות בשר, או עוף. בתאבון !!!
לפרטים »
2006-07-25 10:39:15

קיצ'רי - אורז עם עדשים

"קיצ'רי" - אורז עם עדשים אדומים מובא ע"י נדרה בר יוסף המיחד את ה-"קיצ'רי" הוא ריחו המיוחד והחזק הנישא למרחקים. "הקיצ'רי" זהו תבשיל של אורז שמוסיפים לו עדשים אדומים, כמון ושום. בתאבון !!!
לפרטים »
2005-11-09 12:02:03

בזליה בשפתא - אבונה בקציצות

"בזליה בשפתא" - אפונה בקציצות מובא ע"י נדרה בר יוסף "בזליה בשפתא" אלו הם אפונים המבושלים עם קציצות בשר , בצל , רסק עגבניות , מלח ופלפל. בתאבון !!!
לפרטים »
2005-11-09 12:02:41

סמק מסגוף - דג צלוי

"סמק מסגוף" - דג צלוי מובא ע"י נדרה בר יוסף "סמק מסגוף" זהו למעשה דג חי הצלוי על האש, כאשר את הדגים טובלים בתערובת של קארי , מלח , פלפל , וכו'. בנוסף לדגים שמים על הגחלים הלוהטות גם בצל , ועגבניות. ומגשים בתוספת פטרוזליה. בתאבון !!!
לפרטים »
2005-11-09 12:03:22

קובה בפתתה - קציצות תפוחי אדמה

"קובה בפתתה" - קציצות תפוחי אדמה מובא ע"י נדרה בר יוסף "קובה בפתתה" אלו הם קציצות תפוחי אדמה. הקובות ממולאות ב- תפוחי אדמה , בשר , בצל , בהרת , פלפל , מלח וצימוקים. הצימוקים ותפוחי האדמה נותנים את הטעם המיוחד של הקובות. בתאבון !!!
לפרטים »
2005-05-01 10:01:50

קובה

קובה "בלרן"- בורגול מובא ע"י נדרה בר יוסף קובה "בלרן" - בורגול מובאת בדרך כלל בשמחות, הקובה עשויה מבורגול , סולת , עוף ומלח. מילוי הקובה מוכן מבשר , בהרת , צימוקים וצנוברים. הצימוקים נותנים לקובה את טעמה המיוחד. בשמחות !!!
לפרטים »
2006-10-03 08:11:36

פלאו בג'יג'י

"פלאו בג'יג'י" מובא ע"י נדרה בר יוסף "פלאו בג'יג'י" זהו מאכל המשולב מאורז ועוף מטוגן. לאורז מוסיפים חומוס וצימוקים ונהוג לאוכלו בערב יום הכיפורים. !!!
לפרטים »
2005-05-01 10:05:53

מלפפון חמוץ


לפרטים »
2005-11-09 12:04:29

זיתון - זתים

"זיתון" - זיתים מובא ע"י נדרה בר יוסף הכנת ה-"זיתון", דהיינו הזיתים היא ביתית. לוקחים זיתים מכניסים אותם לתוך כלי סגור ממלאים במים ומלח, ובשלושת הימים הראשונים מחליפים את המים מדי יום ביומו. לאחר מכן שמים חומר משמר ומלח וממתינים עד שהזיתים יקבלו ג
לפרטים »
2005-05-01 10:01:18

חמוצים -

"טרשי" - חמוצים מובא ע"י נדרה בר יוסף "הטרשי" אלו הם ירקות כבושים, המוגשים בארוחות כחלק ממגוון הסלטים העשיר. ה-"טרשי" מורכב מהירקות הבאים: שום עג'מי , גזר , כרוב , כרובית , כלורבי , זיתים , מלפפון , פלפלים חריפים. וכן תבלינים: מלח , וקארי טרשי.
לפרטים »
2005-05-01 10:00:59

לחם עיראקי


לפרטים »
2005-04-01 12:00:00

בורקסים - מאכל ישראלי

בורקס מובא ע"י נדרה בר יוסף הבורקס זהו מאפה
לפרטים »
2005-11-09 12:05:07

רז בחלב - אורז בחלב

"ר?ז בחל?ב" - אורז בחלב מובא ע"י נדרה בר יוסף "ר?ז בחל?ב", זהו אורז בחלב אחד המעדנים של יהודי עיראק, המוגש לארוחת בוקר בימי השנה. מבשלים אורז ולאחר מכן מוסיפים חלב ומלח ומחממים עד לרתיחה, ומגישים , טעים ביותר !!!.
לפרטים »
2005-05-01 10:00:51

מתוקים

מתוקים "חלוואה" מובא ע"י נדרה בר יוסף החלוואה זהו אחד המתוקים שעשוי מקמח סוכר ובמיוחד הל הנותן לו את הטעם המיוחד, החלוואה נאכלת עם שקדים.
לפרטים »
2005-11-08 11:59:04

מלפוף

"מלפוף" מובא ע"י נדרה בר יוסף ה-"מלפוף" עשוי מגלילי בצק עלים הממולא באגוזים , הל וסוכר. ההל והאגוזים מעניקים טעם נפלא ל"מלפוף". רצוי לפזר בגמר האפיה אבקת סוכר על ה-"מלפוף".
לפרטים »
2005-05-01 10:06:25

לפרטים »
2005-05-01 10:00:39

עוגיות תמרים

עוגיות תמרים מובא ע"י נדרה בר יוסף עוגיות תמרים, מורחים שכבה של תמרים על בצק פריך מגלגלים אופים ופורסים לפרוסות. אפשר לאחר האפיה לפזר אבקת סוכר על העוגיות.
לפרטים »
2005-05-01 10:00:29

אוזני המן

"אוזני המן" מובא ע"י נדרה בר יוסף "אוזני המן" המסורתיות עשויות מבצק פריך, וממולאות בתמרים.
לפרטים »
2005-11-09 12:05:51

בעבע בתמר - עוגיות ממולאות בתמרים

"בעבע בתמר" - עוגיות ממולאות בתמרים מובא ע"י נדרה בר יוסף "בעבע בתמר" אילו הם עוגיות הממולאות בתמרים לפי הנוסח המדוייק של קהילת יהודי בגדד. את העוגיות מצפים עם שומשום. עוגיות אלה בדרך כלל מוגשות במשלוחי המנות בפורים יחד עם שאר דברי המאפה.
לפרטים »
2005-05-01 10:06:54

לפרטים »
2005-11-09 12:06:36

סמבוסק בחמס

"סמבוסק בחמס" מובא ע"י נדרה בר יוסף אחד המאכלים הטעמים והמיוחדים של יהודי עירק הוא הסמבוסק. הסמבוסק מוכן בד"כ בפורים והוא נזכר ב-בן איש חי ע"י רבינו יוסף חיים זצוק"ל: יט. מצוה להרבות בסעדת פורים . ועקר הסעדה ביום, ואם עשאה בלילה לא יצא ידי חובתו.
לפרטים »
2005-11-09 12:07:38

סמבוסק בשכר - עוגיות סמבוסק מתוקות

"סמבוסק בשכר" - עוגיות סמבוסק מתוקות מובא ע"י נדרה בר יוסף עוגיות "סמבוסק בשכר" הם עוגיות העשויות בבצק פריך, וממולאות באגוזים וסוכר.
לפרטים »
2005-11-09 12:08:01

בקלאוה

"בקלאוה" מובא ע"י נדרה בר יוסף ה-"בקלאוה" היא אחד המאפים החביבים והטעמים ביותר של יהודי עיראק. היא מוגשת בד"כ בארועי שמחות ובפורים. ה-"בקלאוה" מורכבת ממספר שכבות של בצק עלים, כאשר בכל שכבה שמים אגוזים טחונים הל וסוכר. לפני ההגשה יוצקים סירופ מתוק
לפרטים »
2006-03-29 07:25:00

זנגולה

"זנגולה" מובא ע"י נדרה בר יוסף ה- "זנגולה", אלו הם עוגיות בצורת ספירלה. הבצק מורכב מקמח , שמרים , אבקת אפיה ומים. ע"י משפך יוצרים את צורת הספירלה ומטגנים בשמן עמוק.
לפרטים »
2006-03-29 07:20:28

חרוסת - סילאן

חרוסת - סילאן וג'וז מובא ע"י נדרה בר יוסף החרוסת מובאת בפסח בקערת הפסח, את החרוסת מפיקים מהתמרים לאחר הרתחתם וסינונם מבעד בד , את החרוסת נהוג לערבב עם אגוזים ולאוכלה עם מצה .
לפרטים »
2005-12-12 09:23:17

שוואנד'ר מסלוק - סלק אדום

שוואנדר אחמר - סלק אדום מובא ע"י נדרה בר יוסף ה- "שוואנדר אחמר", סלק אדום - זהו לפתן נוסח עיראק המוגש לאחר הארוחה לקינוח , בד"כ נהוג להגישו בחורף. אופן ההכנה הוא פשוט למדי מרתחים סלק ומוסיפים סוכר. לאחר הבישול מקררים , ובזמן ההגשה חותכים לריבועים,
לפרטים »
2005-05-22 09:44:21

מרק קובה בעוף


לפרטים »
2005-05-22 09:47:13

קציצות בשר עם בבנג'אן


לפרטים »
2006-03-29 07:19:16

לוזינה - ממתק לפסח


לפרטים »
2006-03-29 07:19:56

קציצות תפוחי אדמה - לפסח


לפרטים »
2005-11-09 12:11:25

קרעיי

"קרעיי" מובא ע"י נדרה בר יוסף ה-"קרעיי" זהו מאכל מיוחד של יהודי עיראק הנאכל בימי החורף הקרים, ל-"קרעיי" ישנם שני סגנונות הראשון הוא מרק, והשני מתבשל באטיות כמו ה-"תבית" ה-"קרעיי" הם קובות הממולאות באורז , עוף , ו- רסק עגבניות. נותן הטעם המיו
לפרטים »
2005-12-01 10:09:37

מחשא ירקות ממולאים

מחשא" - ירקות ממולאים" מובא ע"י נדרה בר יוסף זהו מאכל טעים ומיוחד של יהדות עירק, לוקחים מגוון ירקות שהם: סלק, גזר, בצל, קישואים, טרד, פלפל ועגבניות. מרוקנים את פנים הירקות ומשאירים רק את המעטפת. השלב השני הוא הכנת המילוי , לוקחים את כל הפני
לפרטים »
2005-12-12 09:24:40

שוואנדר אחמר - סלק אדום

שוואנדר אחמר - סלק אדום מובא ע"י נדרה בר יוסף ה- "שוואנדר אחמר", סלק אדום - זהו לפתן נוסח עיראק המוגש לאחר הארוחה לקינוח , בד"כ נהוג להגישו בחורף. אופן ההכנה הוא פשוט למדי מרתחים סלק ומוסיפים סוכר. לאחר הבישול מקררים , ובזמן ההגשה חותכים לריבועים,
לפרטים »
2005-12-14 11:30:54

שלג'ם

"שלג'ם" מובא ע"י נדרה בר יוסף ה-"שלג'ם" זהו מאכל עראקי נפלא הנאכל במיוחד לפני ארוחת בוקר בשבת קודש מיד לאחר הקידוש. בד"כ אוכלים את השלג'ם בשבתות החורפיות הקרות , ולוגמים להנאה את מי השלג'ם שהם מתוקים. אופן ההכנה: חותכים לפלכים את הלפת , ומוסיפים
לפרטים »
2006-02-02 09:40:57

"עג'ה בג'בין" - קציצת גבינה

"עג'ה בג'בין" - קציצת גבינה מובא ע"י נדרה בר יוסף ה-"עגב בג'יבין" אילו קציצות גבינה מלוחה, מאכל נפלא ומיוחד לארוחת הבוקר . אופו ההכנה: מגרדים גבינה לבנה מלוחה, מוסיפים כף קמח וביצים מערבבים היטב ומטגנים בשמן .
לפרטים »
2006-03-29 07:19:29

עוגיות עם אגוזים

עוגיות מובא ע"י נדרה בר יוסף עוגיות עם מילוי אגוזים, נהוג לאוכלם בפורים.
לפרטים »
2006-06-15 12:25:08

קאהי

קאהי מובא ע"י נדרה בר יוסף ה- "הקאהי" הוא מאפה המוגש בד"כ בחג השבועות, כאשר על ה-"קאהי" מפזרים סוכר ומגישים.
לפרטים »
2006-09-26 09:32:30

קבב

קבב מובא ע"י נדרה בר יוסף הקבב מוגש בארועים חגיגים וכן בחגים ראש השנה סוכות פסח יום העצמאות וכו. תוספות מיוחדות לקבב ומומלץ פטרוזליה , וכן בצל עגבניה ותפוחי אדמה שהתבשלו על האש .
לפרטים »
2006-09-30 10:50:44

מיץ רימונים

מיץ רימונים מובא ע"י נדרה בר יוסף נוהגים לשתות מיץ רימונים לאחר צום יום הכיפורים . מיץ הרימונים מופק מסחיטת רימונים ובתוספת סוכר .
לפרטים »
2006-09-30 10:40:18

לחם גאוראג

לחם גאוראג מובא ע"י נדרה בר יוסף
לפרטים »
2006-10-03 08:08:26

מיץ לימון

מיץ לימון מובא ע"י נדרה בר יוסף נהוג בקהילה העראקית לשתות לאחר צום יום הכיפורים מיץ לימון . מיץ הלימון מופק מסחיטת לימונים ותוספת מעט סוכר.
לפרטים »
2006-10-03 08:16:30

קציצות בשר - ער'וק בלחם

קציצות בשר - ער'וק בלחם מובא ע"י נדרה בר יוסף
לפרטים »
2006-10-05 09:04:35

ראש השנה - ריבת תפוחים

ריבת תפוחים הובא ע"י נדרה בר יוסף
לפרטים »
2006-10-05 09:14:26

לחם גאוראג - מקורי

לחם גאוראג קהילת יהדות עיראק נוהגים לאחר צום יום כיפור לאכול לחם גאוראג, וכן לשתות מיץ רימונים ומיץ לימונים , וכן סוכריות מנטה. לאחר מכן אוכלים חמין תבית .
לפרטים » 
בית הכנסת אליהו הנביא זל"ט ובית מדרש ע"ש הלה בר יוסף בבאר שבע